Ribat'tan sünnet şöleni

• 07 Eylül 2018

Ribat Eğitim Vakfı yardımsever aile ve ihtiyaç sahiplerini geleneksel sünnet şöleni ile bir araya getirerek toplu sünnet programı düzenledi. Maddi imkanları kısıtlı olan Türk ve yabancı uyruklu çocuklar erkekliğe ilk adımı attı.

Ribat Eğitim Vakfı, gerek Konya ve Türkiye geneli gerekse tüm mazlum coğrafyalarda insani yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Geleneksel sünnet şöleni ile ihtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturan Ribat Eğitim Vakfı bu yıl da onlarca çocuğun sünnet sevinçlerine vesile oldu. Aşevi binasında gerçekleştirilen programa çok sayıda misafir katılırken onlarca çocuk sünnet ettirildi. Sünnet törenine çok sayıda yabancı uyruklu çocuk da katıldı.

ONLARCA ÇOCUK SÜNNET SEVİNCİ YAŞADI

Geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleninde konuşan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, "Ribat olarak bizler onlarca farklı alanda Allah rızası merkezinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı ve sonrasında başta Konya ve Türkiye olmak üzere tüm dünyada ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşarak ihtiyaçlarını giderdik. Sadece maddi anlamda değil başta eğitim olmak üzere manevi anlamda da beklentilere cevap veriyoruz. Bu çalışmalarımızı mazlum coğrafyalara ulaştırıyoruz. O coğrafyalarda Türkiye'nin merhamet elini ihtiyaç sahipleri kardeşlerimize göstermek hayli mutluluk verici. Şimdi de sünnet şölenimiz ile kardeşlerimizi sevindirdik. Bu şöleni de yıllardır gelenek haline getirdik. Bugün de çocuklar aileleriyle birlikte buraya gelerek bu sevinci yaşadılar. Bu merasimler maddi kaynak ile gerçekleşiyor. Çok sayıda hayırsever bu sevince ortak oldu. Allah hepsinden razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Etkinliğin amacına da değinen Küçüktoka, "Hz. İbrahim(As)'den beri tevatür olarak bize aktarılan bu sünneti yıllarıdır neslimiz yapmış. Biz de Ribat Eğitim Vakfı olarak bunu geleceksel olarak uzun yıllardır devam ettiriyoruz. Bu çocuklara hem bu şölende oyuncak vererek hem de kıyafetlerini temin ederek bu mutluluğu yaşatıyoruz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi hayatın hiçbir alanında yalnız bırakmayacağımızı da gösteriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan sünnet etkinliğinde çocuklara oyuncak ve kıyafet de hediye edilirken sünnet olan çocuklar ile bir de şehir turu yapıldı. Sünnet şöleninin önümüzdeki yıl da devam edeceği belirtildi.